Reformationen

 

Forløbet "Reformationen" består af to dele, der hver især kan bruges uafhængigt af hinanden, eller sammen. Forløbet kan også kombineres med et indledende besøg i klassen, hvor nøglebegreber og emner ledende op til reformationen berøres.

 

Herunder kan du læse om undervisningstilbudet.

Via menupunkterne til venstre, kan du downloade det skriftlige undervisningsmateriale. Ønsker I besøg i klassen op til arbejdet med undervisningsmaterialet, kan dette aftales ved at kontakte skoletjenesten på: 79 72 74 90.

 

Undervisningstilbudet (Bestilles ved henvendelse på 79 72 74 90)


Forløbet tager udgangspunkt i de fysiske forandringer i kirkerummet, som afsæt for at fortælle eleverne om de samfundsmæssige ændringer reformationen repræsenterer.

 

Eleverne vises om i kirken, og vi taler om de forskellige ændringer fra middelalderens katolske kirke, til renæssancens protestantiske kirke.

 

Vi snakker om den politiske situation i landet i starten af 1500-tallet, om konge og adel, munke og bønder, og deres indbyrdes forhold.

 

Vi runder af med at tale om Martin Luther, og hans idéer, samt drager paralleller mellem hans brug af datidens massemedie: trykpressen, og nutidens brug af internettet og sociale medier.

 

I de tilfælde hvor det er muligt, vil den lokale sognepræst deltage, og kort fortælle om de teologiske aspekter.

 

Varighed: 1-2 timer (to lektioner)

Sted: I en af kommunens fire middelalderkirker (Grindsted kirke, Sdr. Omme kirke, Hejnsvig kirke eller Vorbasse kirke), eller kirketomten hvor Grene gamle kirke har ligget.

Tidspunkt: hele året

Pris: 250 pr.time kontakt evt. museet på 79 72 74 90


Tilbudet dækker den del af historiekanonen der handler om reformationen, og er opbygget efter Fælles Mål, således at forløbet kan bruges i forbindelse med 2. forløb historie, for 5. - 6. klassetrin

1517_31._oktober_1517_-_34_r

banner-200x34-findos

undervisningsmateriale_2    undervisningstilbud    emnekasser    KONTAKT