Ertebølle

 

 

Forløbet "Ertebølle" består af tre dele, der hver især kan bruges uafhængigt af hinanden, eller kombineret med hinanden på kryds og tværs.

 

Herunder kan du læse om undervisningstilbudet.

 

Via menupunkterne til venstre, kan du downloade det skriftlige undervisningsmateriale, samt finde informationer om - og bestille - stenalderkassen.

 

Undervisningstilbudet (Bestilles ved henvendelse på 79 72 74 90


 Forløbet starter med en kort introduktion til Ertebølletid; hvad det er, hvornår det er, og hvorfor det hedder Ertebølle.

 

Ved hjælp af originale oldsager samt rekonstruktioner gøres klassen bekendt med en del af redskabsinventaret, og disse redskaber sammenlignes med deres moderne modparter.

 

Herefter snakker vi om jagt, fiskeri og indsamling, og klassen prøver at "jage" med bue og pil.

 

Vi laver fiskesuppe i et ertebøllekar og smager på maden (fiskesuppe, nødder, bær, honning og lignende, udvalget kan variere.)

 

Vi snakker om tøj, og prøver at arbejde i læder med flintredskaber.

 

Undervejs sættes aktiviteterne i perspektiv i forhold til hverdagslivet i den yngre jægerstenalder.

 

Varighed: 1-2 timer (to lektioner)

 

Sted: UDENDØRS Museumsgården Karensminde, Grindsted Museum eller på skolens eget udendørs areal (det er en fordel hvis der er adgang til et bålsted).

 

Tidspunkt: forår/sommer/efterår

 

Pris: 400 Gratis resten af 2012! læs mere her

 

Tilbudet dækker den del af historiekanonen der handler om Ertebølletiden, og er opbygget efter Fælles Mål, således at forløbet kan bruges i forbindelse med 1. forløb historie, for 3.-4. klassetrin


anskuelsestavle_ertebllekar

banner-200x34-findos

undervisningsmateriale_2    undervisningstilbud    emnekasser    KONTAKT