Projekter

Elevdesign

 

Vi er i disse dage i gang med et spændende forskningsprojekt på Billund Museum. Her følger en kort beskrivelse:

"Innovativt og banebrydende – et projekt, hvor elevernes mening er lige så værdifuld som lærernes og museumsfolkenes. Eleverne fungerer som ligeværdige designpartnere i processen frem mod udarbejdelse af undervisningsforløb til henholdsvis udskoling og ungdomsuddannelser. Projektet bygger på Allison Druins teorier om ligeværdig inddragelse i udviklingsprocesser. Museerne i Billund og Give har fået midler fra Kulturstyrelsen til projektsamarbejdet med Campus Vejle og Sønder Omme Skole."

Følg med i debatten på bloggen "Elevdesign"

 

Vorbasse historie – til Odense Blomsterfestival

- Kæmpe succes

 

Siden 1999 har Odense hvert år i august afholdt en stor blomsterfestival over 3 dage. – Og hvad har det med Vorbasse at gøre, vil den nysgerrige læser spørge. Jo, de seneste år er festivalen blevet bygget op over et tema. For sagen er den, at uden en viden opbygget linje kan folk ikke skelne den ene festival fra den anden. I år var temaet nordisk mytologi.

 

Festivalen holdes i det centrale Odense, med rådhuset som selve omdrejningspunktet. Der inde, på rådhuset, blev der på modtagelses salens 1. sal bygget en fin udstilling op med plancher og modeller om Danmark i Vikingetiden.

 

Her spillede Vorbasse en afgørende rolle. Museet – Billund Museum – havde udlånt plancher og modeller fra den store arkæologiske udstilling på Vorbasse Museum. Og der blev virkelig brug for dem. I løbet af 3 dage blev selve plancheudstillingen set af 8000 mennesker. Især gymnasieelever og Folkeskolens højere klasser kom igennem. 22 rundvisninger på hver 45 min – på 3 dage i alt. 8000 mennesker blev således beriget af Vorbasses historie – og vi understreger, at det var 8000 til lige netop den udstilling der omhandlede vikingetid + oldtid, med fokus på Vorbasse. Til hele festivalen kom der 250.000.

 

Samarbejdet mellem museet og Odense Kommunes Videncenter var så godt, at vi håber at gentage det. Måske laver de gøgl som tema i 2013. Lad os håbe det. I hvert fald var denne udstilling en fremragende reklame for Vorbasse og et eksempel på, hvordan det museale arbejde for Vorbasse kan fortsætte selv om der rent fysisk ikke længere er en udstillingsbygning.

 

John Rendboe

Museumschef

Billund Museum