Årsdagen for den tyske besættelse af Danmark

Billund Museum markerer årsdagen for den tyske besættelse 9. april 1940

 

Torsdag den 9. april 2015 holder besættelsesudstillingen åbent hus, med gratis adgang, kaffe og rundvisninger for alle.

 

Det er i år 75 år siden, at den tyske gesandt i København meddelte den danske udenrigsminister, at tyske tropper var i færd med at overskride den danske grænse ved Kruså og Tønder.

Det blev begyndelsen på fem års tysk besættelse af Danmark. En del mennesker husker dog endnu den dag i dag, lyden af de tyske flyvemaskiner, der fløj ind over landet om morgenen denne skæbnesvangre 9. april 1940.

 

 

Besættelsessamlingen

 

Billund Museum råder over en enestående samling af genstande fra besættelsestiden - bl.a. fotos af tyske fly over Grindsted om morgenen d. 9. april - der fortæller mange spændende historier om de forskellige aspekter af livet under besættelsen. Samlingen i sig selv har også en helt særlig historie bag sig, da den blev påbegyndt af skoleinspektør Erik Brandt-Christensen og siden blev overtaget af museet.

Udstillingen er normalt kun åben efter aftale, men i dagens anledning slår vi dørene op, så alle har en mulighed for at komme og se købmandsbutikken, stuen, køkkenet, gestapokontoret og meget mere.

Vi byder på kaffe med Richs, krigsmakroner og omvisninger i udstillingen, og der er gratis adgang for alle fra klokken 10-16.

         KM_bokscf_boksGRM_boks